Vad hände sedan?

Katterna som flyttat från Huskatten har alla fått nya liv i nya hem med nya familjer.
Här hittar du bilder och berättelser från katternas nya vardag. 

Vill du att vi publicerar bild och text på en katt som är adopterad från oss på Huskatten Västerås? 
Skicka ett mail till webmaster@huskatten.com, skriv ”Vad hände sedan?” i ämnesraden.
Skriv en beskrivande text och bifoga 1-2 bilder. Ange gärna även kattens namn vid adoption om ni döpt om katten.

Gina och Ginny

Hej,

Ginny och Gina flyttade hem till oss i början av april. De var lite avvaktade i början, och utforskade hemmet grundligt. Allt eftersom började de hitta sina favoritplatser.

Ginny gillar att ligga i soffan i vardagsrummet och bli klappad i timmar, och Gina gillar bäst att sitta på pojkarnas sängar i deras rum och bli klappad av dem. Och de leker fint tillsamman, speciellt runt en korg som vi har lagt mitt på mattan. Igår blev de utsläppta på den inglasade altanen en stund – det var med lite skräckblandad förtjusning som de utforskade altanen och tittade ut genom de stora fönstren. Om ett tag ska vi se om de vågar sig ut i trädgården.

De verkar trivas här, och vi trivs väldigt mycket med dem och tycker att de är jättemysiga. Vi är så glada för dem, och väldigt tacksamma för all hjälp från Huskatten. Ni har en fantastisk verksamhet!

Glad Påsk!

 Familjen Pahlm

Alfons (Sockan)

Sockan (numera Alfons) kom till mig i slutet av augusti 2018. Det var egentligen tänkt att jag bara skulle ha honom en viss tid som jourhem, men det visade sig bli lättare sagt än gjort… Det första som jag fick höra när jag tog emot transportburen var ”Jag hoppas du har en hjärta av sten, annars kommer du bli kär i honom”.

Han gick ut ur transportburen med en sådan självklarhet och självsäkerhet. Det kändes som att jag inte valde honom, han valde mig.

Jag är så glad och tacksam över denna fina katt som håller mig sällskap, myser och alltid sitter vid dörren och väntar tålmodigt när jag kommer hem❤️

/ Linnéa

Sidonia (Siden)

Hon kom till oss sent i oktober 2017. Det var en rädd liten kattflicka som troligen haft det mycket svårt under sin uppväxt. De första dygnen satt hon i ett hörn i sovrummet och stirrade in i väggen. Hon åt lite grann då och då, hon hade diarré, hon mådde inte bra. En tidig morgon vaknade jag av att hon kissat i våran säng, jag tror hon ville krama oss efteråt men jag tror inte vi förstod vad hon ville. Det var bara att slänga sängkläderna och på med nya. Några dagar senare bajsade hon också i våran säng! Det var bara att slänga vår nya fina tempurmadrass.

Vad är det för fel, hon mår inte bra! Vi ringde till Huskatten och Kim kom för att hämta henne. Kim sa att de skulle ta henne till katthemmet för observation några dagar. Marta, min fru, tyckte att hon trots allt ska stanna kvar hos oss och det tyckte jag med, vi kan ju själva ha henne ”under observation” några dagar. På Kims inrådan så höll vi dörren stängd till sovrummet och Siden accepterade det, hon var ju trots allt väldigt duktig att gå på toa.

Tiden gick och hennes diarréer fortsatte, 2-3 gånger / månad. Efter flera veterinärbesök  kom vi fram till att hon antagligen har en foderallergi. Vi testade Hypoalrgenic torrfoder, som hon som tur var gillade, och efter några månader blev hon mycket bättre. Det var samma foder som vår förra katt åt dom sista åren. Nu har Siden (som idag heter Sidonia) blivit en lugn och trygg kisse som älskar när vi sitter alla tre i TV-soffan. Hon ligger gärna på rygg och gillar att bli klappad på magen.

Hennes kattkram är alldeles speciell. Hon greppar tag om huvudet med framtassarna och biter hårt i hjässan. Det händer ofta att man har lite blodstänk i hårbotten, men vad gör det, det är ju bara snyggt. Tänk att man kan älska en liten kattflicka så mycket, ja, livet är fantastiskt.


Mats o Marta o Sidonia

Shivas

En vårhälsning från katten Shivas.

En mycket gosig och speciell kille. En riktig mattegris.  Det bästa han vet är att leka med snören. Det ska kastas och han springer och hämtar snöret tillbaka till mig.
Sedan får vi vara noga med att lägga undan alla snören efter att vi lekt färdigt.

Stor kram från Shivas och matte Katja

Bella

Det är nu drygt 1 år sedan Bella kom till mig. Hon är min fina och älskliga lilla hjärta. På kvällarna skall hon ligga bredvid mig i soffan och jag skall ha min vänstra hand mellan hennes framtassar, då trivs hon. Hon kommer upp till mig i sängen tidigt om morgnarna men hon får allt vänta till kl 7 då jag går upp. Sitter jag i köket och löser korsord, kommer hon upp på bordet och lägger sig över tidningen. Just nu har hon fullt upp med att tvätta sig.

Hälsningar från Bella och matte Yvonne

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17