Tigers (f.d. Romeo) minneskonto

Syftet med minneskontot

Husse och matte till Tiger (som hette Romeo då han bodde på Huskatten) har startat ett minneskonto för huskattens katter som behöver vistas på Djursjukhus, behöver dyra undersökningar samt för mediciner. Vill du skänka bidrag skriver du Tiger/Romeo på din insättning så bidraget öronmärks till just detta. 
Plusgiro: 33 20 75 – 1
Swish: 123 571 93 80 

Vill du läsa om hans berättelse finns den nedanför redovisningen.

Redovisning Tigers (f.d. Romeo) minneskonto 2024

2024GåvorUttagKatt
Januari8840 kr5500Sten, Cissi, Mary
Februari36901420Musse
Mars79056154Nala (prover och hjärtultra)
April
Maj17750
Juni8400
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December

Tigers (f.d. Romeo) husse och matte berättar

Det finns nog inte många katter som är mer nyfikna och sociala än vad Tiger (engelskt uttal) var. Han skulle vara med överallt, jagade solkatter, klev/låg över tangentbordet. Samtidigt var han inte den modigaste katten – försiktig till en början men när nyfikenheten tog över var det full fart på honom. Han kom till oss mars 2017 tillsammans med Madam och det var hon som visade honom vägen fram till en början efter deras ”karantänvistelse” i vår lägenhet.

Han var en katt som inte tyckte om att åka bil och främst när det regnade eller vi var på väg in i ett regnområde – han var som en barometer. Han älskade att ligga i dörröppningen eller klättra upp på de mest omöjliga ställen för att jaga och utforska.

Sommaren 2022 blev han tyvärr sjuk. Han började kräkas och visade symtom att allt inte var bra. Vi fick åka till djursjukhuset och där blev han inlagd. Där trivdes han inte och det visade han genom att inte äta och för att få krafterna tillbaka. Han fick då en sond insatt i halsen där läkemedel och näring skulle tillföras. Detta medförde också att han behövde ha tratt på sig vilket gav honom olika svårigheter hemma. Den största svårigheten var nog att Madam inte kände igen sin vän, hon fräste mot honom och ”blåste upp sig” – det var för oss tuffa dagar och nätter. Tiger förstod inte vad som hände. Han tillfrisknade men vi fick inte reda på att hans magbesvär var kroniska.

Så när han åter drabbades av samma besvär våren 2023 kändes det tungt och ledsamt. Besvären kom åter plötsligt utan någon förvarning och han försämrades hastigt. Han blev inlagd på djursjukhuset igen och fick antibiotikabehandling som han först inte ”svarade på” och då blev vi ställda inför det svåra beslutet att låta honom få somna in.

Vi åkte den kvällen till djursjukhuset med ett tungt hjärta för att träffa honom och diskutera med veterinären. Då möttes vi av en Tiger som var mycket piggare och var ”sitt gamla jag” – de hade under dagen bytt behandling vilket han svarade bra på. Vi åkte därifrån med lättade hjärtan och en förhoppning att han skulle tillfriskna och komma hem. Han kom hem två dagar senare, utan sond och Madam var lite fundersam vem han var men inte avståndstagande. Tyvärr varade det inte länge utan fredag 19/5 vid lunchtid blev han hastigt sämre, febern och magkramper återkom vilket gjorde att han inte ville äta eller dricka. Vi fick åter åka med honom till djursjukhuset sen eftermiddag och det blev ett mycket traumatiskt besök för oss alla då han var mycket intorkad och döende. Vi var tvungna att låta honom somna in.

Hans sjukdomsperioder och besöken på djursjukhuset har fått oss att inse vilka höga kostnader det är med sjuka husdjur och att man tänker på det om man bestämmer sig för att ta hand om en katt. Då fick vi idén att vi skulle starta ett minneskonto i hans minne för att stötta Huskatten när det kommer in katter som behöver medicin eller vård/undersökningar på djursjukhus.

Tiger lämnade ett stort tomrum efter sig. Madam har börjat ta mer plats nu än tidigare då det var han som var den dominante i deras relation, men han är mycket saknad av henne. ­

Ett ödmjukt tack till er som donerat!

Tack vare att ni skänkt 24705 kr sedan minneskontot startades i juli/augusti har en katt kunnat fått mer omfattande veterinärvård och mediciner som detta konto är öronmärkt för som kostat 7747 kr. Pengarna som blir överflödiga i år finns såklart kvar på kontot tills att pengarna behövs för andra katter i behov av mer omfattande veterinärvård och mediciner!

Redovisning Tigers (f.d. Romeo) minneskonto 2023

2023GåvorUttagKatt
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
JuliKontot startades
Augusti11045 kr4838 krAlice
September3135 kr2909Alice
Oktober2650 kr
November3930 kr
December3945 kr