Nyheter

Tack för besöket!

28 maj hade vi studiebesök från Stallhagens hunddagis/ Daglig verksamhet. Nisse och Bagheera njöt av allt gosande. Vissa ville inte vara med på bild utan kollade istället i Tassalätt butiken. Det märktes att de var stora djurvänner, många spännande samtal och intressanta frågor kom upp! Självklart fick de varsin kattkalender och lite gottis./Kimsan

Publicerad 2024-05-29

Kastreringskampanj

I samarbete med Mälarportens Veterinär med bidrag från Svenska Djurskyddsföreningen har Huskatten Västerås nu en kastreringskampanj där du får reducerad pris på din kastrering. För mer information och för att erhålla kupong mailar du på info@huskatten.com. Begränsat antal kuponger finnes. Kampanjen på går så länge pengarna räcker.

Publicerad 2024-04-24

Nya swishnummer

För att vi ska få lite bättre ordning på våra intäkter via Swish har vi skapat nya Swish-nummer. Istället för att bara ha ett nummer så har vi nu fyra:

– Nummer för Tiger-Apollo-Romeo minneskonton är samma som tidigare 123 571 93 80.

– Nummer för medlemsavgift är nytt 123 451 53 34.

Nummer för kalenderköp är nytt 123 603 30 05.

– Nummer för övriga gåvor och verksamhetsstöd är nytt 123 451 53 26.

Publicerad 2024-04-18

Ett ödmjukt tack!

Ett ödmjukt tack till alla er som donerat pengar till våra minneskonton Tiger och Apollo samt Tiger (fd Romeo).

Tiger och Apollo är ett konto vi använder oss av för att kunna hjälpa katter med fördyrade veterinärskostnader. Utan era donationer hade det inte varit möjligt att ge 16 katter hjälp under 2023. Tack vare er kom det in 103 840 kr och de extra kostnaderna för dessa 16 katter landade på 91 242 kr. Resterande pengar på kontot kommer sannolikt gå åt nu under 2024.

Tigers (fd Romeo) minneskonto är till för de katter som behöver fördyrade mediciner samt inneliggande vård. Kontot startades i somras och har kunnat hjälpt en katt. Under 2023 har det kommit 24 705 kr och vården för katten som behövde hjälp kostade 7747 kr.

Publicerad 2024-01-02

Reducerad verksamhet!

Mellan 22/12- 2/1 har vi reducerad verksamhet och svarar inte i telefonen. Man kan nå oss på mejlen, men förvänta dig inte svar på direkten. Vår mejl är info@huskatten.com.

Självklart får katterna sin vanliga skötsel och gos nu under jul och nyår.

Publicerad 2023-12-22

Lussekatten är avgjord!

Nu är tävlingen avgjord! Stort grattis Engla som är Huskattens Lussekatt 2023.

Publicerad 2023-12-22

Lussekatten!

Deltagarna i Lussekatten! Utvalda som juryns favoriter. Du lägger din röst under fotot genom att på vårat inlägg på facebook skriva ”Jag röstar på…..(kattens namn)” Eller så mailar du på kimsan@huskatten.com. Du skriver Jag röstar på…… Senast Måndag den 11/12 kl 10.00 måste vi ha din röst.

Publicerad 2023-12-05

Tack för ert stöd under år 2023!

Ett hjärtevarmt tack till er för inkomna bidrag till verksamheten under året. 

Heymans djurskyddsstiftelse


Doso, Djurskyddsombudsmannens stödorganisation


Kerstin Ivarsson Johanssons stiftelse


Erik och Tora wåågs fond


Stiftelsen PBA


Kattfonden


Djurhemsförbundet


Svenska Djurskyddsföreningen


Agria kattparad


Skk id- märkningar


Gubb och Gumm Loppis


samt alla privata gåvogivare.

Ett särskilt tack till Lena Fredriksson på skapanderum, som skapat så fina saker och donerat det till oss att auktionera ut till katternas förmån.

Publicerad 2023-11-15

Hemlösa katters vecka 2023

Nu under vecka 43 är det hemlösa katters vecka som anordnas av Mjau och

Nu under vecka 43 är det hemlösa katters vecka som anordnas av Mjau och Granngården. Därför hittar ni vår stora Mjau foderbox dit man kan skänka foder och sand. Man kan även skänka till oss i insamlingskorgar på ICA maxi Hälla samt Arken Zoo Hälla.

Granngården. Därför hittar ni vår stora Mjau foderbox dit man kan skänka foder och sand. Man kan även skänka till oss i insamlingskorgar på ICA maxi Hälla samt Arken Zoo Hälla.

Vi tar just nu helst emot kattunge-blötmat samt klumpbildande kattsand. Torrfoder har vi gott av efter insamlingen med Charity bowl.

På onsdag står vi på Ica Maxi och säljer kalendern mellan 14-17. På fredag finns vi på Granngården mellan 10-14.

Kalendern för år 2024 är här!

I årets kalender är det en blandad kompott av katter som vistats på Huskatten under 2023 med katter vars mattar och hussar har fått inkommit med vad som hände sen.

Självklart finns även ”Visste du att” rutan även i år, med klok kattkunskap.

Är du intresserad av att köpa den kostar den 120 kr. Från och med måndag 23/10 finns kalendern i att köpa på dessa ställen: Arken Hälla,Arken Erikslund, R4 Smådjurspensionat, Gubb o Gumm loppis, XL Zoo samt Mälarportens veterinär

Vänligen ring eller mejla vid funderingar!

Nytt pris från 1 oktober 2023

Då priserna i samhället har gått upp behöver vi tyvärr höja prist. Från och med 1 oktober 2023 höjer vi därför priset på katterna till 2200 kr/katt.

Charity bowl

Insamlingen till charity bowl är nu avslutad! Det blev hela 160 kg kattmat. Tusen tack till alla som har donerat.

Agrias kattparad

Välkommen under helgen 13-15 oktober att delta i Agrias kattparad. För varje katt som deltar skänker Agria 10 kr till katthemmen som är med och deltar i paraden. Hur deltar man då? Det gör man genom att fota eller filma sin katt, lägga ut det på sociala medier och skriver ” #agriaskattparad ”.

Samarbete med The Northern star cat club

Vi har nu ett samarbete med The Northern star cat club. De har valt ett katthem som de vill sponsra och samarbeta med och det blev faktiskt vårt. De har olika event och föredrag m.m.

The Northern star cat club bjuder nu in till deras första virtuella kattshow, där inträdet går direkt till de som behöver hjälpen. Man behöver vara med i deras facebookgrupp som man hittar här så kan du läsa mer om hur du kan vara med i den virtuella kattshowen.

Nytt minneskonto

Vi har nu ett nytt minneskonto, Tigers (fd Romeo) minneskonto, där pengarna öronmärks för katter som behöver vistas på Djursjukhus, behöver dyra undersökningar samt för mediciner.

Läs gärna mer här!

Charity bowl

Just nu har vi en insamling hos Charity bowl som innebär att ni kan köpa foder som sedan skickas till oss och katterna får mat. Vår insamlingssida hittar ni Här.

Lag om ID-märkning

ID-märkning av katt blir till lag från och med den 1 januari 2023. Därför är det hög tid att se över ID-märkningen för din katt. Läs mer hos Jordbruksverket

Vill du besöka oss?

Boka tid!

Vi tar endast emot bokade besök. Ringa oss på 021-18 95 98 alternativt fyll i formuläret längst ner på hemsidan under Kontakta oss. Det går även att mejla oss på info@huskatten.com