Bli jourhem

Jourhem använder vi vid akuta ärenden då vi har fullt på katthemmet. Det kan också vara katter som inte trivs med andra katter eller som behöver lite mera lugn och ro, eller kanske är lite blyga och försiktiga.  

Ett bra sätt att hjälpa katter i nöd är att vara jourhem. Detta använder vi vid akuta ärenden och när vi har fullt hos oss. Att vara jourhem betyder att du upplåter ett rum till kissen i din bostad, tills vi får plats ledig på katthemmet eller att den flyttar till sitt nya hem. Det är inga kostnader förknippade med att vara jourhem (om du själv inte vill förstås!). Vi står för mat, kattlåda, sand, leksaker, veterinärkostnader etc. 

Vad krävs för att vara jourhem?

-Vara medlem i föreningen.

-Är minst 20 år.

-Bo i Västerås eller i närområdet.

Det krävs även tillstånd för att vara jourhem, detta ordnar vi med. Jourhem kan inte ta in katter på eget bevåg, utan allt måste gå via oss. Detta då det händer att vi har kö på katter som behöver hjälp och vi behöver då göra prioriteringar.

Vi rekommenderar att du har ett avgränsat rum för katten. Det blir mindre intryck för en eventuellt stressad katt i ett mindre utrymme. Med tanke på risker för smitta måste du ha ett separat rum om du har katt eller andra djur. Rummet måste vara försett med fönster och vara lätt att städa. Rummet bör heller inte vara möblerat med fina, dyra möbler då vi inte kan veta om katten har dåliga vanor eller beteenden som den lärt sig i sitt tidigare liv. Stressade katter kan även börja med den typen av beteenden. 

Du måste veta att du kommer att vara hemma en tid framöver. Du kan därför inte ta en jourhemskatt en månad innan du ska åka på semester. Då varje flytt kan vara stressfylld för en katt vill vi inte behöva flytta på katten i onödan. Vi försöker dock undvika att katten blir kvar i jourhemmet en längre tid, målet är vi ska hitta katten nya hem så snart som möjligt.

Under tiden katten är i jourhemmet görs veterinärbesök för undersökning, vaccination, kastrering etc. Vi bokar veterinärtider och åker med katten till veterinären. Naturligtvis kan du följa med om du vill. 

Är du intresserad eller vill du veta mer om att bli jourhem?
Kontakta oss på info@huskatten.com eller ring 021-18 95 98.